Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Anyu az ágyban

"Mit mond a nő? Ha minden rendben van, akkor van szex. Mit mond a férfi? Van szex, tehát minden rendben van." Ha döcög, akkor bizony valami nincs rendben.

Top 5

Friss topikok

  • anyuazágyban: @bankvezér: szia:) kész van a jótulajdonságlista:) az én rossz tulajdonságaim is papírra vetődtek!... (2015.01.28. 20:54) Házastársi időbeosztás
  • D1255: Örulök, hogy sinen vagytok. Ha valaki, hat te megerdemled, hogy sikeruljon. (2014.12.12. 22:22) Targetálás és ars poetica
  • D1255: A betervezett szex eleg vagygyilkos szokott lenni. SZVSZ, a ferjed jobban jarna ha nem nehezitene ... (2014.10.27. 15:57) To do list
  • : www.erdekesseg.hu/drogbaro-otthona/ Neki például biztos nem volt szüksége plusz kalandokra , mert... (2014.10.09. 22:40) Kihívásosdi
  • bankvezér: "Legközelebb az én (anyu) rossz tulajdonságaim listája kerül napirendre. Már tíz éve íródik……………. ... (2014.10.09. 21:30) 40. hét: A 20 jó tulajdonság

Házastársi időbeosztás

2014.10.15. 21:47 anyuazágyban

Van itt a blog.hu-n egy huszonhármas fickó, aki mindig kiakaszt a házassági szerződésről alkotott véleményével. Röviden: szerinte válás esetén olyan arányban osszák fel a vagyont a felek, amilyen arányban beletették. Teljesen lényegtelen, hogy mit gondolok a házassági szerződésről, egyébként sem ingem, a huszonhármas sem fog feleségül venni – de ha valami bosszant, elgondolkodom, hogy mi az, ami a történetben rólam szól.

Ez a fajta vagyonfelosztás akkor lenne igazságos és elfogadható szerintem, ha garantálni lehetne, hogy mindkét félnek ugyanannyi idő és lehetőség állna rendelkezésre pénzt keresni.

Amíg egy pár kettesben van, addig kb. azt csinálnak, amit akarnak. De közös döntés eredményeként megszületik a gyermek, aki felborítja az addigi rendet. Anyuka 24 órás szolgálatba kerül, ami innentől kezdve nagyjából húsz évig tart. Bár édesapának is jelentősen szűkülnek a lehetőségei, de össze sem mérhető az anya kötöttségeivel.

A mi házasságunkban is alapértelmezés, hogy édesanya van a gyerekkel. Ha a férjemnek van elintézni való ügye, munka, kimenő vagy edzés, annyit tesz, hogy bejelenti. Ha nekem van elintézni való ügyem, bejelentem, amire sokszor érkezik az a válasz, hogy hűha, munka van, nem tudom megoldani. Vagy megoldja, de nagyon nagy erőfeszítésbe kerül. Ha nem tudok a gyerekekkel lenni, akkor külső segítséget kell igénybe vennem. Apa passzol anyának, anya pedig nem apának passzol, hanem a nagyinak vagy bébiszitternek.

Elég egy egyszerű példát hoznom: a sportolás. Esténként soha nem tudnék elmenni edzeni, ha nem kérnék meg valakit gyerekfelügyeletre. Egyszer egy jógatanfolyam erejéig a nagyszülők voltak beszervezve, hogy este 6-ra biztosan el tudjak menni. Nyáron vittem a gyerekeket a kondiparkba (azért egy személyi edző kitépte volna a haját). Most meg megoldom munkaidőben és senkit nem kell bevonni és senki nem szól bele.

És sorolhatnám a példákat. A férjem azt kéri, hogy tiszteljem a munkáját, hiszen ő a családfenntartó. Persze, hogy tisztelem, de nekem sem jó érzés, hogy családon kívülre kell nyúlnom azért, hogy néha kimozdulhassak: vagy szívességet kérek vagy fizetek (tulajdonképpen csak azért, hogy törődhessek magammal).

Ha én ugyanannyit dolgoznék, mint a férjem, a gyerekek alig látnák a szüleiket. Hol itt az egyenlősdi időbeosztás, és hogyan lehetne realizálni ilyen esetben azt, hogy mindkét fél egyenlően tehessen be a közösbe?

Még jó, hogy nincs házassági szerződésünk, pláne jó, hogy nem válunk. Abban is biztos vagyok, hogy nagyon sok családban ez ugyanígy működik. A férjem azt mondja: mondd ki bátran, hogy irigy vagy! Mondjuk inkább úgy, hogy a függetlenségem gyakorlatilag nulla, minden téren. Ez van.

6 komment

Címkék: gondolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://anyuazagyban.blog.hu/api/trackback/id/tr556797007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D1255 2014.10.27. 15:55:20

A hazassagi szerzodes csupan a kezdeti allapot rogzitese. Az osztozkodasnal mar az addig szerzett tovabbi vagyontargyakat, beveteleket is figyelembe kell venni.
Egy kozeli ismerosom osztozkodoasat vegigasszisztalva igencsak hasznos dolognak tartom egy ilyen szerzodes megkoteset, meg ha eleg lehangolo is.

anyuazágyban 2014.10.27. 22:02:19

@D1255: lehet, hogy abban a tévedésben vagyok, hogy nyitott vagyok a különféle álláspontokra, de;) légyszi mondd el pl. Te a véleményed, hogy hogyan lehet a _házasság alatt_ keletkezett vagyont nem 50-50%-osnak tekinteni.. ez még nem ment be a fejembe, pedig küzdök;)
az addig tiszta, hogy a házasság előtt szerzett vagyon különvagyon, sőt, annak a hozamai, stb. is lehet különvagyon...
de ami a közös időben keletkezett?!

D1255 2014.10.27. 22:07:26

@anyuazágyban: A magyar jogrend nagyszeru rugalmassaga eleg szeles teret hagy a kreativitasnak.;) Figyelembe vehetok az eltero jovedelmek, illetve a kozos javakba bizonyitottan fektetett anyagiak is. Az emlitett parnal meg a szulok besegitese is teritekre kerult (utalasokrol banki igazolasaik voltak)

D1255 2014.10.27. 22:09:33

Remelem nem valasra keszultok...

bankvezér 2015.01.28. 11:15:05

Szia. :) Látom, te is törlöd a posztjaidat.
Hol tart a lista, amin a másik fél jótulajdonságai vannak összeírva? :)

anyuazágyban 2015.01.28. 20:54:53

@bankvezér: szia:) kész van a jótulajdonságlista:) az én rossz tulajdonságaim is papírra vetődtek! 3 oldal, 10 pontos betűvel;)
süti beállítások módosítása